Дома ММА Во минута поминете низ 25 години од постоњето на UFC (ВИДЕО)

Во минута поминете низ 25 години од постоњето на UFC (ВИДЕО)

48

На 12 Ноември оваа година ќе се обележат 25 години од настанокот на најголемата светска организација за слободна борба. По повод на тоа УФЦ ќе организира јубилеен настан во истиот град, но и да објави документарен филм за поминатите 25 години.

Ова е неговата службена најава.

UFC сака тие 25 години да ги претстави во 25 минути, а тие 25 минути сега ги највуваат во една минута. Таа минута е доволна да ви долови колку ММА спортот е променет во текот на годините и како UFC станува најголема светска промотивна организација. За сето тоа се заслужни браќата Ферита, кои UFC го купија додека се развиваше.