Дома ФИТНЕС ВАСКО МАМУТЧЕВСКИ СЕ ЗАКИТИ СО 2 МЕДАЛИ НА “IFBB DIAMON CUP”

ВАСКО МАМУТЧЕВСКИ СЕ ЗАКИТИ СО 2 МЕДАЛИ НА “IFBB DIAMON CUP”

199

Македонскиот шампион во боди билдинг Васко Мамутчевски, заштитно лице на “Д Стронгест Шоп”, вчера се закити со уште два медали и две големи успеси.

Васко се натпреваруваше во категорија Бодибилдинг до 90кг во која беше далеку пред останатите свои противници и  го освои златниот медал.

Во отворената – апсолутна категорија бодибилдинг застана рамо до рамо со бугарскиот шампион Станимир Етов кој е потежок цели 28кг од Васко.

Во непосредното позирање Васко изгледаше “почист”, поквалитетен, со подобра форма, но кај судиите беше пресудна големината на бугаринот и нашиот Васко го освои сребрениот медал.

Тој не претстави нас како држава и домаќини на овој куп во најдобро светло. Во продолжение ви ги приложуваме судиските резултати .

Категорија до 90кг БОДИБИЛДИНГ

  1. Васко Мамутчевски Македонија 86.5кг    23 поени
  2. Ричард Олвечки Словачка 76.1кг    27 поени
  3. Куштрим Бајрактарај Косово 79кг   37 поени
  4. Новак Липовац Босна и Херцегновина 89.4кг     60 поени
  5. Раиго Кусном Естониа 85.3кг     75 поени
  6. Фестим Селмани Македонија 82.3кг    90 поени
  7. Мехмед Острилски Бугарија 79кг
  8. Атила Дик Унгарија 87.5кг

Отворена категорија БОДИБИЛДИНГ

  1. Станимир Етов Бугарија 114.6кг    6 поени
  2. Васко Мамутчевски Македонија 86.5кг    9 поени