Дома ММА ММА Семинари во Македонија

ММА Семинари во Македонија

444

Може да кажеме дека “Д Стронгест” е еден од ретките клубови во Македонија кој во континуитет организира разни семинари, поканува многу светски мајстори во повеќе вештини. Знаеме дека ММА програмата е составена од повеќе делови од разни боречки вештини , па затоа семинар со мајстори во одредена вештина ќе допринесе за зголемувањето на личните капацитети и зголемување на видовите на техники и тактитки за борба.

До сега во нашата држава Главниот Инструктор во “Д Стронгест” , Алексовски Ивица организирал семинари со :

1. Карлос Њутон – светска легенда во ММА борби

– шампион во Прајд;

– шампион во УФЦ;

– шампион во граплинг;

2. Роберт Наумоски – црн појас во БЏЏ, аикидо, џудо и шампион во БЏЏ. Личности со кои тој соработува се:

3. Проф. Џорџ Переира – шампион во БЏЏ, Граплинг, црн појас во БЏЏ 6 ДАН, основач на Рио Херои (Вале Тудо борби);

4. Проф. Паоло Гуимараеш – шампион во БЏЏ, црн појас во БЏЏ 4 ДАН, ММА борец;

– разни личности од светот на БЏЏ и ММА како што се : Ројси Грејси (БЏЏ,ММА), Ројлер Грејси (БЏЏ,ММА), Ксанде Рибеиро (БЏЏ,ММА), Ричард Нортон (БЏЏ, актер), Марио Спери ( БЏЏ, Граплинг, ММА );

 Жорж Переира – основач на познатите борби без правила “Rio Heroes”

– првак на Бразил во Вале Тудо борби;

– светски првак во БЏЏ;

– светски првак во граплинг;

935534_10200793037782407_1764027975_n 522297_3638938706224_1553908438_n  IMG_4103

IMG_4113(1)  IMG_4237(1)

946230_10200751062933062_318401862_n - Copy IMG_4096

IMG_4191  IMG_4372

531846_10200172423467437_2032327465_n  193_507203199343_1797_n

969521_10200761259147961_852463148_n

 

4. Цезар Лима

– црн појас во ББЏ под водство на Роџер Грејси;

– две години европски шампион во црни појаси во БЏЏ борби.

kill the lion IMG_6040

IMG_6055  IMG_5974

 

5. Џавит Бајрами – светски шампион во таи бокс во супер тешка категорија во ИСКА федерација ( еден од најдобрите ученици на легендарниот К1 борец Енди Хаг );

 

xhavit bajrami bajrami

bajrami bajrami