Дома БОРЕЧКИ СПОРТОВИ Мек Грегор – Мејведер ! Кој добива со намалување на големината на...

Мек Грегор – Мејведер ! Кој добива со намалување на големината на боксерските ракавици на 8 унци

200

Познатиот спортски коментатор на “ESPN”, Макс Келерман објаснува што би можело да се случи со намалувањето на големината на боксерските ракавици од 10 на 8 унци и кој добива, а кој губи во овој историски меч.

Овој двобој ќе се одржи следниот викенд и како се приближува настанот секојдневно имаме разни прогнози, статистики, кој добива и кој губи. Според нас на крајот и двајцата борци ќе си отидат со полни џебови, но да бидеме искрени, се работи за двајцата најдобри, најинтересни борци во својот спорт.

Останува да почекаме упте една недела и да видидиме која од прогнозите ќе биде точна.

http://www.espn.com/video/clip?id=20368470&sf107328020=1