Дома ВЕЖБИ Бугарска вреќа – боречки реквизит кој стана светски хит – Видео

Бугарска вреќа – боречки реквизит кој стана светски хит – Видео

625

Ретко кој реквизит за вежбање може да предизвика толку големо внимание  само за неколку месеци, но во тоа успеа бугарската вреќа. Да не претераме, ова е реквизит кој е светски хит и кој го имаат прифатено фитнес тренерите и професионалните спортисти за зголемување на мускулната маса и флексибилноста на телото.

Бугарската вреќа како спортски реквизит ја разви Иван Иванов, бугарски борач и тренер на американската боречка репрезентација,2005 година. Иванов ја измисли вреќата за тренинг на борачите во грчко-римски стил.

Целта низ вежбите кои можете да ги изведувате со бугарската вреќа , а повеќето симулираат влечење, туркање, удари, повлекување, ротација… Тренирањето со овој реквизит ја зголемува силата и издржливоста во дланките, рацете, рамената и грбот, нозете и ја подобрува координацијата на телото.

Bulgarian bag workout… THE STRONGEST & ROOTS BJJ

Bulgarian bag workout… THE STRONGEST & ROOTS BJJ #bulgarianbag #TheStrongest #ROOTSBJJ

Публикувахте от Ivica Aleksovski в Четвъртък, 17 декември 2015 г.