Првиот македонски носител на црн појас во БЏЏ кој што живее во Македонија , Главен инструктор и основач на “Д Стронгест Македонијa” е АЛЕКСОВСКИ ИВИЦА (биографија за Алексовски може да погледнете на следниов линк…http://thestrongest.mk/instructor-2/)

Алексовски е е човекот кој што ја донесе оваа боречка вештина во Македонија, го создаде првиот клуб за БЏЏ и ја оформи Македонската Федерација за БЏЏ.

“Д Стронгест Македонија” Инструктои во детската група за Бразилска Џиу Џица:

– Стефан Пецевски – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” (главен клуб), носител на виолетов појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во ММА и групата за деца;

– Михаил Поповиќ – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” (главен клуб), носител на син појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во ММА и групата за деца;

– Теодор Стојковски – инструктор во “Д Стронгест & РУТС БЏЏ” (главен клуб), носител на син појас во бразилска џиу џица, помошник тренер во ММА и групата за деца;

– Ева Илиевска – помошник тренер во групата за деца, носител на син појас во бџџ.