Дома Uncategorized Како да направите перфектно подигнување на вратило

Како да направите перфектно подигнување на вратило

312

ivica

На неодамна одржаниот семинар предводен од еден од најквалитетните фитнес инструктори на Балканот, Марино Башиќ во организација на првиот крос-фитер во Македонија Зоран Иванов и “Крос Фит Скопје” беа покажани и увежбувани многу техники за зголемување на силата (експлозивна сила, максималана сила, репетитивна сила…), издржливоста, флексибилноста во насока на правилно изведување на техниките, избегнување на повредите и постигнување на врвни резулатати за пократко време.

На следното видео може да видите дел од овој семинар во кој Марино објаснува како се изведува перфектно подигнување на телото на вратило. Вежба која е од особена важност за оние кои тренираат боречки вештини (мма, бџџ,џудо…). Оваа техники во склад со правилно дишење ќе Ви ги зголеми Вашите изометриски и силови капацитети.