Дома БОРЕЧКИ ВЕШТИНИ Погледнете ги бруталните борби од затворскиот “Fight Club”

Погледнете ги бруталните борби од затворскиот “Fight Club”

1172
СПОДЕЛЕТЕ

Затворите се познати како најголеми и најжестоки “underground” рингови,но ретко може да успеете да видите како навистина изгледаат борбите “позади решетките”…Ова е прилика за тоа.

Во прашање е затворот “Mt. Eden” кој се наоѓа во Auckland, Нов Зеланд. Таму борбите се честа и готово нормална работа, а најчесто се борат борци од 3 раздвоени групи – банди. Местото на одржување не се одбира, може да биде затворска ќелија, сала или тоалет, доколку е време за “борба”, таа се одржува. Како што е познато, во борбите не се вклучени само оние кои што сакаат да се борат, туку има и борци кои се присилени да се борат.

Како таму се најдоа камерите за да го снимат тоа, не сме запознаени, но сега светот може да види како изгледаат борбите на затворскиот “fight club”.

Превземено од fightsite.hr